Veel feesten in Spanje en Frankrijk
Door: Ellen
Blijf op de hoogte en volg Ellen & Egbert
09 Juni 2014 | Frankrijk, Bagnols-sur-Cèze
Lekker dom het zwarte pijltje over het lila lijntje op de GPS achterna gaan en vooral niet nadenken! Al maanden verheugden we ons op het fietsen met een routeboekje. Eigenlijk deden we dat nooit meer, maar we hebben in Afrika zoveel zelf moeten uitzoeken dat het ons nu in ene keer heerlijk lijkt.
Eerst genieten we van een paar supergezellige en relaxte dagen met John en Ginie in bruisend Barcelona. Beetje lanterfanteren door de stad en langs de highlights slenteren, je weet wel, de Rambla, de Sagra Familia, het huis van Milo en zo. Lekker samen tapa's eten en flink aangeschoten raken van de sangria de vino tinto en de serveca's. Precies wat we ons ervan hadden voorgesteld.
Na vier dagen Bourgondisch gaan we weer Spartaans.
Het eerste stuk van de fietsroute is nog mooi vlak, over oude treinrailsdijkjes, waar de voormalige stationnetjes nu cafeetjes zijn. Daarna begint wat eenvoudig klimwerk met de Pyreneeën al in het vooruitzicht. Het lijkt net Toscane: geen venijnige hellinkjes maar wel mooi gerestaureerde eeuwenoude stenen huizen, Romaanse kerkjes, statige cipressen, gele graanvelden, lanen en dorpspleinen met dikke schaduwrijke platanen.
Na vier dagen zitten we alweer in Frankrijk. Dat moet gevierd! We nemen een camping (luxe na alle bushcamps) en trakteren onszelf op, hoe kan het ook anders, wijn, bier en een echte hambo.
Wat lijkt Afrika toch al weer lang geleden. Soms moet ik even mijn eigen filmpjes terugkijken om te geloven dat we daar ook echt geweest zijn. Heel onwerkelijk! We komen telkens lange afstandsfietsers tegen die het routeboekje van Paul Benjaminse in de andere richting fietsen en als we dan ons verhaal vertellen voelt het bijna alsof we staan te jokken. "It's just a ride" zegt de pin- up-tattoo op mijn arm en zo vertel ik het onderweg ook aan de tegenliggers. "Gewoon elke dag een stukje."
Vrijdagavond in het pinksterweekend hoort Egbert van onze baas, Bert K., dat hij volgend jaar weer een baan heeft, Een pak van ons hart. Dus wederom reden voor een feestje!
Zaterdagavond krijgen we van John een mailtje dat er bij thuiskomst al een auto voor ons gereserveerd is. Alweer reden om iets te vieren. We zitten nu in de Languedoc ....... drie keer raden .......
Zo'n volgzaam type ben ik eigenlijk nog nooit geweest dus na acht dagen ben ik dat lila lijntje alweer helemaal zat. Hemelsbreed zitten we maar driehonderd kilometer verwijderd van Barcelona, terwijl we al bijna zevenhonderd gefietst hebben. Zo komen we nooit thuis natuurlijk. We gaan kijken of we een stukje langs de Rhône kunnen fietsen om later de route misschien weer op te pikken. Zo gezegd zo gedaan! Dus nu zitten we heerlijk aan de Ardeche, met hoe kan het ook anders, een lekkere Côte du Rhône.
09 Juni 2014 - 22:02
Ingrid:
Ha die ellen en Egbert,
Van Nico hoorde ik al dat jullie al in Frankrijk zagen, en vandaag heb ik ook weer kunnen lezen.
Regelmatig lees ik jullie stukjes, bijna nooit stuur ik zelf een reactie. Voor jullie voelt het natuurlijk als "bijna thuis" terwijl voor mij Barcelona nog net niet de meest zuidelijke plaats is waar we geweest zijn. Het zal leuk zijn jullie weer in levende lijve te ontmoeten binnenkort.
Ingrid -
15 Juni 2014 - 20:19
Nico Janse:
hallo frankrijk fietsers
gelukkig jullie komen steeds dichter bij hengelo
ik hoop dat het weer jullie nog mee zit en dat je niet te veel last hebt van regen en te harde wind
zit je nu de hele dag op de fiets of bekijk je ook wel bezienswaardigheden
maar ik hoop niet dat de laatste lootjes het zwaarst wegen , geniet nog maar van de laatste twee weken
en ik zal het straks zonder de mooie verhalen en filmpjes moeten stellen
maar dan kan ik jullie gewoon weer thuis ontmoeten om daar de echte verhalen , foto,s filmpjes etc
te zien bij een lekker koude warsteiner . en te helpen met de tuin weer netjes te maken
groetjes van nico
22 Juni 2014 - 16:20
Ankie Timmer:
Hoi Thuisgangers,
9 juni laatste bericht dan moeten jullie nu al heel dichtbij komen, AAAAHHHHHH! Voordat je het weet kenne we weer op de koffie kome!!!
Volgens mij verheugd iedereen zich daar wel stiekem een "beetje" op en jullie vast ook wel.
Gefeliciteerd met de terugkomst in je baan!!!
Hoop op nog 1 (- 2) berichtjes en dan wordt het ook hier afkicken!!
Nog ff deurtrappen en ie bint weer in hoes!!
Hugs,
Ankie