VAN SPRINGBOK NAAR AUSSENKEHR - Reisverslag uit Springbok, Zuid-Afrika van Ellen & Egbert CycleAfrica - WaarBenJij.nu VAN SPRINGBOK NAAR AUSSENKEHR - Reisverslag uit Springbok, Zuid-Afrika van Ellen & Egbert CycleAfrica - WaarBenJij.nu

VAN SPRINGBOK NAAR AUSSENKEHR

Door: ellen

Blijf op de hoogte en volg Ellen & Egbert

11 Augustus 2013 | Zuid-Afrika, Springbok

Als je op de N7 rijdt van Springbok naar de Grens met Namibië, bedenk dan dat ergens in het asfalt twee drollen verwerkt zijn. Eén van Egbert en één van mij. Na bijna 80 kilometer tegen de koude wind ingeploeterd te hebben, vinden we een plekje voor de nacht achter een grote berg met grind, gebruikt om de N7 op te knappen. Slapen achter de berg. toiletgebeuren in de berg.
Nog een klein klimmetje naar de duizend meter en dan een veertig kilometer lange afdaling naar de Oranjerivier, slechts 260 meter hoog, de grens met Namibië.
Eindelijk weer een warm dagje en de hele middag gaan we camping hangen. Om één uur 's middags is hier al niemand meer nuchter en een normaal gesprek met iemand is al niet meer mogelijk. We passen ons maar een beetje aan.

Grensovergang 1: De Zuid-Afrikaanse douane zijn we zo voorbij, geen enkel probleem, gezellig praatje, even kijken in het paspoort, alles kits en dan twee kilometer door niemandsland naar de Namibische grens. HO! Geen stempel!. Ga terug!
Twee kilometer terug naar Zuid-Afrika, stempeltje halen, weer praatjes maken en weer twee kilometer naar Namibische Custumors. Maar waar is het vervoersmiddelenbriefje? Geen idee! Okee. Dat zien ze dan door de vingers en baf... visastempelgeluiden! Gelukkig. Nog een laatste douanecheck, gezellig praatje maken en na anderhalf uur zijn we dan in eindelijk Namibië

Vandaag de zondvloed! Ze zeggen dat toen de zondvloed kwam, het een beetje miezerde aan de Oranjerivier. Vandaag dus!
Ondanks de harde tegenwind en regen is het hier adembenemend mooi. Hoge kale bergen, in kleur variërend van zwart naar geel en groen, veel zand, weinig begroeiing.
We verheugen ons op de hotsprings van Ai-Ais morgen. Want dat weer hier....Zo koud en druilerig is het anders nooit!........ Waar hebben we dat ook alweer vaker gehoord?

• 11 Augustus 2013 - 18:44

Christel:

De hot springs zijn heerlijk maar wel errug warm!!!
    Wij hebben daar toen de hangmat lekker uitgehangen. Geniet ervan en hopelijk hebben jullie daarna meer zon!

• 11 Augustus 2013 - 19:41

Geertje:

Leuk te lezen! Ga zo door!

• 11 Augustus 2013 - 19:52

Maggie:

Drollen? Ehhhhh........

• 11 Augustus 2013 - 20:36

Rene:

Leuk! Fijne reis nog. Groetn uit Grun.

• 11 Augustus 2013 - 23:05

Herma:

Leuk om jullie wederwaardigheden te volgen.

• 12 Augustus 2013 - 14:56

Mayke Bruggink:

Hoi,
    Nou dat klinkt al zeer avontuurlijk en jullie zijn pas net begonnen. Alle weersomstandigheden al bijna meegemaakt.
    Leuk om alles te lezen en te zien..
    Veel plezier en succes verder...echt stoer.
    Groetjes Mayke

• 15 Augustus 2013 - 08:38

Richard En Truus:

Hallo Egbert en Ellen. Nou het ziet er allemaal weer spannend uit daar in africa. Veel fiets plezier en doe het rustig aan en[ stay on the road] . Groeten uit een nog steeds warm en zonnig Hengelo. Richard en Truus.

• 15 Augustus 2013 - 16:36

Nico Janse:

heel leuk om op de hoogte gehouden worden door de hele mooie filmpjes en de stukjes die jullie schrijven
    mijn vakantie in duitsland was ook heel mooi , zeker voor herhaling vatbaar stuur later wel wat foto,s op
    groeten nico

• 16 Augustus 2013 - 23:23

Ineke V.d.Bijl:

Hoi E+E,
    Genoten van jullie verhalen,filmpjes en foto's (bekende fragmenten gezien rond Kaapstad!) Wat moesten jullie regelmatig afzien, stoer hoor! Groetjes A+I

• 19 Augustus 2013 - 11:34

Ruben:

Hey Egbert en Ellen,

Zo af en toe ff spieken of er weer wat nieuws op staat.
    Leuke reisverslagen en foto's om van mee te genieten.
    Genoeg verhalen dus voor in de BBal kantine volgend seizoen.

Nog ff doortrappen en jullie zijn zo weer in Hengelo ;)

Groet
    Ruben

Ellen & Egbert

wij zijn Ellen Janse (1962) en Egbert Altena (1969) en maken een fietstocht door Afrika van zomer 2013 tot zomer 2014.We starten in Zuid-Afrika (Kaapstad) en gaan via Namibië en Zambia naar Tanzania (Dar es Salaam) waar we het vliegtuig nemen naar Ghana om vandaaruit verder te fietsen. Hier delen we onze belevenissen, verhalen, ups, downs en foto's van onze fietstocht door Afrika. Juli 2013 vertrekken we. Lees en kijk hier hoeveel we fietsen, smokkelen, lui rondhangen, genieten , balen enzovoort. Veel plezier!

Actief sinds 08 Juli 2012